Κουζίνα Σαντορίνης

Η κουζίνα της Σαντορίνης βασίζεται κυρίως σε δικά γεωργικών προϊόντων του νησιού. Η εξαιρετική γεύση των προϊόντων αυτού του νησιού έχει τις ρίζες της στη γεωλογία του τόπου. Σαντορίνη καλύπτεται με ένα μανδύα της στερεοποιημένη λάβα, ελαφρόπετρα και ηφαιστειακή στάχτη, η βροχή είναι σπάνια και το νερό σπανίζει. Σε αυτή τη ξεραμένα λαχανικά ηφαιστειογενές έδαφος αυξάνεται πυκνά, και να αποκτήσουν μια καταπληκτική ένταση της γεύσης.

Μπορείτε δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ τέτοια γλυκιά γεύση και γεμάτο κολοκυθάκια. Τα μικροσκοπικά ηφαιστειακή ντομάτες έχουν τρεις ή τέσσερις φορές το φυσικό άρωμα των όποιων άλλων. Η δυναμική earthiness του διάσημου κίτρινου φακές του νησιού (φάβα) δεν μπορεί ποτέ να είναι ίσες με τα όσπρια που καλλιεργούνται σε αρδευόμενες πεδία. Γλυκό άρωμα λευκόσαρκων μελιτζάνες, αγγούρια νόστιμα, κάπαρη, άσπρα μούρα, μικρά καρπούζια, σύκα, συμπληρώνουν τη μοναδική τοπικά προϊόντα του εδάφους θηραϊκής.