Τοπικα κρασιά

Σαντορίνη, αυτό το μικρό ελληνικό νησί, είναι ένα από τα πιο Σαντορίνη, αυτό το μικρό ελληνικό νησί, είναι ένα από τα πιο αμπελώνες είναι το αρχαιότερο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και από τις αρχαιότερες στην Ευρώπη. Τα αμπέλια κλαδεύονται και να εκπαιδευτεί στο σχήμα του καλαθιού, για την προστασία των σταφυλιών από τα άγρια βόρειους ανέμους και τον ήλιο.

Για πολλούς conaisseurs, Ασύρτικο, η βασική ποικιλία που χρησιμοποιείται για να κάνει τα ξηρά λευκά κρασιά, είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς όλων εκείνων που καλλιεργείται στην Ελλάδα. Άλλες ποικιλίες που καλλιεργούνται περιλαμβάνουν το λευκό Αθήρι και Αηδάνι και το κόκκινο Μανδηλαριά. Φημισμένο Βινσάντο επιδόρπιο κρασί της Σαντορίνης παράγεται από σταφύλια που έχουν λιαστή μετά τη συγκομιδή. Η διαδικασία ξήρανσης συγκεντρώνει τα σάκχαρα και το γλυκό κρασί που παράγεται στη συνέχεια ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια.